White Box hjälper IT-branschen att bli mer attraktiv för fler

2018 - 03 - 22

IT-branschen i Värmland (och nationellt) består till 78% av män. I framtiden kommer man i Sverige att behöva över 60 000 IT-proffs*, därför behöver branschen för informations- och kommunikationsteknik (ICT) en bredare bas att rekrytera ur.

Inom ramen för projektet Genius in ICT (uppdragsgivare Compare) har White Box uppdraget som processledare. I sann tjänstedesign-anda har vi redan från start tagit in ett advisory board av unga. Tillsammans med dem och företagen som är engagerade i projektet (Tieto, CGI, Sogeti, ÅF) har vi tagit fram flera koncept som vi vill testa och utveckla under projektet. Syftet är att finna bestående koncept för rekrytering som kan leva kvar långsiktigt

Ett av de koncept vi arbetat fram är ett samarbete med företaget Tjejer kodar som arrangerar träffar där tjejer får testa programmering. När inbjudan till den första träffen gick ut fylldes de 150 platser på mindre än en vecka. För oss bevisar det verkligen att uppfattningen om att tjejer inte är intresserade av teknik verkligen inte är något annat än en myt.

*Enligt ICT-Sweden

Lyssna när White Box VD Melinda From intervjuas om projektet i Sveriges Radio P4 Värmland

Läs mer om hur vi jobbar med process- och projektledning

Läs mer om tjänstedesign

Läs mer om Tjejer kodar